Вибухи у Калинівці: військова прокуратура відкрила справу

За фактом вибухів на артилерійських складах у Калинівці військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія".

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури. 

"27 вересня 2017 військовою прокуратурою Центрального регіону України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину,  передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини, яка дислокована у м. Калинівці Вінницької області", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадали, що 26 вересня близько 22 години на майданчику зберігання боєприпасів однієї з військових частин, дислокованої у Вінницькій області, сталися неконтрольовані вибухи снарядів 122  і 125 калібру.         

На місце події терміново виїхав військовий прокурор Центрального регіону України Григорій Рябенко.

Станом на теперішній час на місці надзвичайної події працюють слідчо-оперативні групи військових прокуратур Центрального регіону України та Вінницького гарнізону, Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних силах України, підрозділи Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області.

З'ясовуються обставини події та проводяться першочергові слідчі дії.

Читайте також: Огляд з дрона показав, що 70% арсеналу в Калинівці не постраждало - Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження евакуйовано близько 30 тисяч осіб. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігаються пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський та повітряний рух у радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, інтенсивність вибухів на складах озброєння в Калинівці значно знизилася, тож сапери розпочали розчищення території.

Президент Петро Порошенко у зв'язку з екстреною ситуацією на артскладах в Калинівці скликає Військовий кабінет за участю прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Державної служби надзвичайних ситуацій.