Жителів сіл біля Калинівки поліція вмовляє евакуюватися

Із прилеглих до військових складів поблизу Калинівки сіл уже вдалося евакуювати понад 30 тисяч людей, проте є факти, що люди відмовляються їхати, і їх доводиться вмовляти.

Про це розповіла т.в.о. начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції Вінниччини Ірина Добровольська в ефірі "112 каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Але працівники поліції умовляють їх і переконують, що це потрібно заради їхньої безпеки”, - додала вона.

За словами Добровольської, навколо населених пунктів, які опинилися в епіцентрі вибухів на військових складах, організовано роботу 46 блокпостів, фактів правопорушень в евакуйованих селах не зафіксовано.

Читайте також: Із Калинівки та прилеглих сіл продовжують вивозити людей — вже 30 тисяч

"Наразі організована робота 46 блокпостів для перекриття в'їздів у зону небезпеки. У наближенні до епіцентру вибухів працюють 300 працівників поліції. Також Нацгвардія допомагає патрулювати. На даний час фактів правопорушень не зафіксовано", - зазначила вона.

За її словами, наразі ситуація в зоні лиха контрольована, поліція працює в посиленому режимі.

Як повідомлялося, 26 вересня у Калинівці на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. За попередньою інформацією ДСНС, травмована одна особа, її у стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Нині на території військового складу спостерігається пожежа та вибухи різної інтенсивності. Рятувальники ліквідували займання 4 житлових будинків унаслідок влучання боєприпасів.

Наразі закрито рух автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів - Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка, Лаврівка.