Луценка просять захистити від забудови "будинок-стіну" в Одесі

Одеська облрада ухвалила звернення до генпрокурора України Юрія Луценка і прокурора Одеської області Олега Жученка з приводу спорудження приватного особняка біля пам'ятки архітектури "будинку-стіни" у Воронцовському провулку Одеси.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через розгорнуте забудовником спорудження особняка біля будинку "з однією стіною" у Воронцовському провулку ми можемо втратити одну з визначних пам'яток архітектури Одеси. Ми повинні підтримати проект звернення до ГПУ та облпрокуратури, щоб працівники прокуратури виступили на захист пам'ятки архітектури, використавши законні методи для скасування рішень судів, які дозволили будівництво особняка в центрі Одеси", - зазначив у своєму виступі депутат Владислав Фінік.

Головуючому на сесії Анатолію Урбанському довелось двічі ставити проект рішення на голосування: його підтримали 67 членів облради лише після проведення консультацій голови облради з очільниками фракцій.

Читайте також: Поліція Одеси відкрила провадження за фактом подій біля "будинку-стіни"

Як повідомлялося, 3 вересня у Воронцовському провулку більше двохсот одеситів провели акцію протесту проти будівництва особняка біля міської визначної пам'ятки - будинку «з однією стіною». При цьому відбулася штовханина учасників акції з правоохоронцями, а сам об'єкт будівництва поряд з пам'яткою архітектури було частково зруйновано. Два громадські активісти зазнали травмувань, їм було надано медичну допомогу.

За фактом подій відкрито впровадження за ознаками ст. 296 (хуліганство) та 194 (знищення чи пошкодження майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) Кримінального кодексу України.