Поліція Одеси відкрила провадження за фактом подій біля

Поліція Одеси відкрила провадження за фактом подій біля "будинку-стіни"

Укрінформ
За фактом подій у Воронцовському провулку Одеси, де активісти почали самовільно зносити забудову поряд з архітектурою пам'яткою "будинок-стіна", порушено кримінальне провадження.

Про це повідомляє радник очільника Одеського главку Нацполіції Руслан Форостяк. 

"Сьогодні радикально налаштовані активісти при підтримці місцевого населення вдерлися на будівельний майданчик поряд з архітектурою пам'яткою "будинок-стіна" й завдали значної шкоди об'єкту будівництва. Це відбулося всупереч закликам правоохоронців спрямувати громадську активність на відповідні установи й органи місцевого самоврядування, в функції яких входить вирішення таких питань, як захист архітектурних пам'яток", - зазначив Форостяк.

Читайте також: В Одесі активісти розбирають будівлю, споруджувану поряд з "будинком-стіною"

За його словами, "поліція не могла вдатися до рішучих дій силового характеру, враховуючи велику кількість жінок, людей старшого віку та інших мешканців житлового кварталу. І змушена була оточити місце подій, щоб запобігти можливим травмам громадян в результаті цих дій на будмайданчику. Незважаючи на вжиті заходи, два активісти зазнали травмувань, їм надано медичну допомогу".

За фактом подій відкрито впровадження за ознаками ст. 296 (хуліганство) та 194 (знищення чи пошкодження майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-