В Одесі напали на волонтера, за інформацію про злочинця обіцяють 50 тисяч

Відео

Співробітники Приморського відділу поліції Одеси розшукують зловмисника, який скоїв напередодні напад на волонтера й активіста Народного руху України Аліну Радченко.

Про це у вівторок, 12 вересня, повідомив кореспонденту Укрінформу радник очільника Одеського главку поліції Руслан Форостяк.

"О 18 год. 20 хв. невідомий зловмисник, який мав холодну зброю, скоїв напад на громадську активістку на перехресті вулиць Канатної та Успенської Одеси. У цей момент неподалік випадково знаходився співробітник поліції у цивільному одязі, який спробував затримати злочинця. Але спритний нападник застосував холодну зброю, вирвався з рук правоохоронця і зумів втекти з місця події", - зазначив Форостяк.

За його словами, слідчий Приморського відділу поліції Одеси відкрив кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 (навмисне завдання тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України, ведеться розшук злочинця.

Форостяк оприлюднив "відеозапис з камери спостереження, на якому патрульний поліції намагається затримати зловмисника, що скоїв напад на активістку".

Як зазначив радник очільника ГУ НП, остаточна кваліфікація діянь злочинця буде здійснена після проведення низки експертиз тих ушкоджень, яких завдав потерпілій нападник.

У слідчому відділі відпрацьовують три версії скоєння злочину, але в інтересах слідства їх не розголошують, додав Форостяк.

Читайте також: Касира обмінника у Києві поранили ножем, нападницю схопили перехожі

Одеська міська організація "Народного руху України" оголосила винагороду в сумі 50 тисяч гривень за інформацію, за допомогою якої можна достовірно встановити, хто замовив злочинний напад. Також організація заявила про грошову винагороду в 10 тисяч гривень за допомогу у встановленні особи нападника.