Вінниця відзначає День міста

У суботу Вінниця відзначає День міста. Серед почесних гостей – Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Президент України Петро Порошенко.

Про це повідомиляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Сьогодні у Вінниці відзначається День міста. Передбачена цікава і насичена програма із заходами, які будуть цікаві  для різних категорій городян. Чекаємо на високих гостей, зокрема, пообіцяли розділити свято з містянами Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Президент України Петро Порошенко. Також очікуємо, що на День міста до нас приїдуть у складі міжнародних делегацій близько 60 осіб. Це гості з Польщі, Литви, Грузії, представники посольств Норвегії, Великої Британії, Румунії, Нідерландів, Латвії, Молдови, Чехії і навіть Кореї», - повідомили у департаменті.

У відомстві зазначили, що урочисте відкриття Дня міста відбудеться за участи перших осіб держави о 14.00 на Майдані Незалежності де встановлять головну сцену дійства. Також цього дня до Вінниці завітають три делегації з Польщі, делегації з міст-побратимів Вінниці - Паневежис (Литва) та Руставі на чолі з мером грузинського міста Давідом Джикією. На святкування Дня міста Вінниці приїдуть посли Великої Британії, Норвегії, Румунії та Південної Кореї, а також представники посольств Нідерландів, Латвії, Молдови, Грузії та Чехії. У святкуванні візьмуть участь і очільники консульств у Вінниці.

Що ж стосується програми святкувань, то розваги та цікаве дозвілля організатори підготували для людей різного віку і вподобань. Після офіційного відкриття  стартує концертна програма Національного академічного симфонічного оркестру України. Продовжиться вечір класичної музики прем’єрою концертної програми «ЛЕТИ» від відомої в Україні і за її межами вокальної формації «Піккардійська терція».

Цьогоріч святу нададуть присмаку історії, аби вінничани поринули в минувшину рідного міста, починаючи  з 14-го сторіччя - на вулиці Соборній розгорнеться проект «Вінниця крізь час», -  та зазирнути в майбутнє, послухати музику від класики до джазу, відпочити в лаунж-зоні та біля фуд-кортів.

А ще у місті пройдуть кілька фестивалів, концерти відомих українських виконавців і відбудеться відкриття двох туристично-відпочинкових зон – «Ліверпулю» з «Бітлами» та «Міні-Вінниці». У центрі міста, перетвореному на пішохідну зону, розгорнуться десятки локацій.

Так, на майдані Небесної сотні вінничани зможуть спробувати себе у ролі актора кінематографічних стрічок, на Європейській площі відбудеться вже ІІІ фестиваль «Вінничани мають таланти» за участю талановитих дітей та зіркових вінничан. А біля Літнього театру всі бажаючі зможуть отримати майстер-класи від Олени Шоптенко та чемпіонів з аргентинського танго Михайла Лисенка та Наталії Первушиної.

Також цього дня майдан Незалежності прикрашатимуть квіткові композиції та просторові інсталяції, роботи учасників 1-го Всеукраїнського пленеру «Кращий художник», вихованців шкіл естетичного виховання та членів національної спілки художників України. А для тих, хто любить читати, тут працюватиме «ВІННИЦіЯнський «BOOK-ярмарок».

Фіналом свята стане концертна програма на площі В.Стуса за участю Олега Винника, гуртів «Друга Ріка», «The HARDKISS». Вона стартує з 19-ї години. Ведучими фінальної частини дня міста стануть вінничани-учасники «Ліги сміху» та актори «Країни У» Олександр Теренчук та Дмитро Голубєв.

Читайте також: Порошенко сьогодні відвідає Вінниччину

Для зручностей городян центр міста на час святкувань перетвориться на пішохідну зону. Громадський порядок забезпечуватимуть понад 500 працівників поліції та близько 60 військовослужбовців Національної гвардії України.