Десять міст на Луганщині залишилися без світла та води

Через аварійне відключення високовольтної лінії Луганська ТЕС тимчасово працює в режимі енергоострова. У зв'язку з цим обмежено й поставку електроенергії частини споживачів півночі Луганської області.

Про це повідомили в Департаменті з корпоративних комунікацій ДТЕК.

"8 вересня з 09.56 ДТЕК Луганська ТЕС знову відключена від об'єднаної енергосистеми України через аварійне відключення високовольтної лінії електропередачі 220 кВ "Луганська ТЕС - ПС Лисичанська". До відновлення лінії ТЕС обмежена з видачі потужності - навантаження знижено з 250 МВт до 85 МВт. В роботі - Енергоблок №13. У зв'язку з цим тимчасово обмежена й поставка електроенергії частини споживачів півночі Луганської області. Відновлювальні роботи вже ведуться", - відзначили в департаменті.

Читайте також: Луганщина залишилась без світла

Як інформують користувачі соцмереж, у даний час повністю знеструмлені Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, унаслідок чого міста залишилися й без водопостачання.

Відсутнє водопостачання також в окупованих містах - Стаханові, Кіровську, Брянці, Первомайську, Красному Лучі, Антрациті та Алчевську, оскільки вода сюди подається із Західної фільтрувальної станції (ЗФС), що знаходиться на території, підконтрольній українській владі.