Екс-чиновницю з Броварів вигнали з УКРОПу за мапу без Криму

Вже колишній начальник відділу культури Броварської міськради Інна Савченко, яка відповідала за оформлення міської сцени до Дня Незалежності, була членом партії УКРОП, але після інциденту з мапою без Криму позбавлена партійного квитка.

Про це керівник прес-служби партії УКРОП Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці.

 «Колишня начальниця управління культури Броварської міськради Інна Савченко більше не є членом УКРОПу. Вона залишила партію через резонансний інцидент із мапою України, яку вивісили на сцені, влаштованій з нагоди Дня Незалежності. На карті, за друк якої відповідав департамент екс-укропівки, не було окупованих Донбасу та Криму», - зазначила Кравчук.

Раніше сама Савченко повідомила журналістам, що її звільнили з посади начальника відділу культури Броварської міськради за цей банер.

Читайте також: На оформителів сцени у Броварах завели справу за посягання на цілісність України

Як повідомляв Укрінформ, до урочистостей з нагоди Дня Прапора та Дня Незалежності України цього року у Броварах перед міською держадміністрацією встановили сцену з картою України без Криму та частини Донбасу. Тоді ж у міській раді Броварів заявили, що вони не відповідають за організацію святкування. В поліції повідомили про початок розслідування інциденту.

Посаду начальника відділу культури Броварської міської ради Савченко обіймала з грудня 2016 року.

Українська політична партія УКРОП (повна назва "Українське об'єднання патріотів") зареєстрована 15 червня 2015 року. Серед засновників партії - Геннадій Корбан, проти якого було порушено кілька кримінальних справ, які стосуються періоду його перебування у керівництві Дніпропетровської ОДА, зокрема, перевищення службових повноважень.