На Львівщині пам'ять загиблих бійців УПА увічнили бойківською дзвіницею

Фото

Бойківську дерев’яну дзвіницю – «Вежу пам'яті» встановили на горі Діл у Старосамбірському районі на Львівщині.

Тут в роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа УПА, і в одному із боїв з німецьким військовим підрозділом загинули 43 повстанці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вежа стала величним пам'ятником усім, хто віддав життя за волю і незалежність України. Ці хлопці не думали про гроші і славу, вони думали про Україну, про нашу землю. Я переконаний що саме так, як УПА, саме як добровольчі загони у свій час, наші захисники обов’язково наблизять той час, коли ми повернемо собі окуповані території. І такі «Вежі пам’яті» стоятимуть не тільки в Галичині, а й на Сході, де загинули наші хлопці. Тому що там буде наша пам'ять, там буде наша звитяга», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Читайте також: На Львівщині туристів поведуть до бункера пропаганди УПА

«Вежу пам’яті» вінчає хрест, який на сьогодні є найвисотнішим у Європі – він розташований на висоті 907 метрів над рівнем моря. Це досягнення зафіксували у Книзі рекордів України.

Ідея будівництва Вежі належить уродженцю с. Недільна Ігорю Піхоцькому, а втілення задуму в життя стало можливим завдяки львівському архітектору Олесю Дзиндрі, який розробив проект унікальної дерев’яної споруди.

Фото: report.if.ua