На Рівненщині через ProZorro придбали за 1,5 мільйона шкільний автобус без гальм

Документ

На Рівненщині для перевезення школярів придбали через систему держзакупівель автобус з пошкодженими гальмами. Наразі управління освіти звернулося до прокуратури.

Про це повідомляє міська рада міста Вараш, це колишній Кузнецовськ.

«Міська рада в квітні 2017 року прийняла рішення виділити управлінню освіти на закупівлю власного транспортного засобу 1 млн 500 тис. грн. Головою тендерного комітету управління освіти було оголошено процедуру закупівлі на платформі ProZorro, яка успішно завершилася 12 червня. Переможцем стало приватне підприємство «ВТК «Дельфін»» з міста Нетішин», - йдеться у повідомленні.

Однак у процесі введення нового автобуса в експлуатацію було виявлено суттєві технічні недоліки. Невідповідність технічних характеристик придбаного автобусу тендерній документації підтвердилася й матеріалами проведених незалежних перевірок, зазначили в міськраді.

Читайте також: Гройсман задоволений оцінкою Світового банку ProZorro та чекає на перші тендери

 Зокрема, у придбаному автобусі Mercedes-Benz Sprinter виявлено 15 технічних недоліків. Серед них - максимальна зношеність гальмівних дисків, назовні витікає дизельне пальне та масло, у салоні не працює ні система опалення, ні система кондиціонування та багато іншого.

Управління освіти одразу ж звернулося до приватного підприємства з вимогою замінити неякісний автобус, а у разі неможливості заміни повернути кошти. Однак, зазначили в міськраді, підприємство «ВТК Дельфін» не виявило бажання виконувати взяті на себе зобов'язання, тож управління освіти звернулося до прокуратури із проханням виступити на захист порушених прав та інтересів держави.