В Одесі за хабарництво затримали чиновника з Укртрансбезпеки

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили на хабарі головного спеціаліста управління Укртрансбезпеки в Одеській області.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Правоохоронці встановили, що посадовець систематично вимагав гроші з експедиторських компаній, капітанів вітчизняних та іноземних суден, які заходили у порти Одещини. За «винагороду» головний спеціаліст не фіксував наявні на суднах порушення, які могли призвести до створення надзвичайних ситуаціях. У випадку відмови сплачувати гроші, чиновник створював штучні перешкоди, які призводили до затримок суден і, відповідно, до сплати коштів за простій у портах”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Восьми учасникам пікетування суду на Одещині оголосили підозру

За інформацією спецслужби, зловмисник “встиг отримати хабарі на сотні тисяч гривень».

Зазначається, що оперативники СБУ затримали головного спеціаліста на одній з вулиць Одеси під час отримання від посередника чергового хабара у розмірі 1,5 тисячі доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також: В Одесі перенесли суд у справі організації масових заворушень екс-регіоналом

В СБУ додали, що за висновками профільних експертів, протиправні дії посадовця також негативно впливали на міжнародний імідж України та могли призвести до зниження та переорієнтування вантажопотоків до іноземних портів.