В Одесі перенесли суд у справі організації масових заворушень екс-регіоналом

В Одесі перенесли суд у справі організації масових заворушень екс-регіоналом

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси переніс на 7 серпня перше засідання у справі екс-"регіонала" Олександра Орлова - колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації, якого прокуратура звинувачує в організації масових заворушень.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в інформаційному центрі суду.

"Через неявку до суду адвоката підсудного Ірини Носкової, яка повідомила, що до 2 серпня перебуває у відпустці, суд ухвалив рішення перенести підготовче засідання на 7 серпня. Також не з'явилися до суду з невідомих причин п'ятеро з шістнадцяти потерпілих", - зазначили в інформаційному центрі.

Присутні в залі суду активісти "Самооборони Майдану" звернули увагу на те, що прокуратура передала до суду обвинувальний акт декілька місяців тому, однак "судовий процес над екс-"регіоналом" Орловим навмисне затягують".

Як повідомлялося, 22 вересня 2016 року облпрокуратура повідомила Орлову про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень), ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України. А пізніше - у незаконному перешкоджанні проведенню мітингу із застосуванням фізичного насильства, що кваліфіковано за ознаками ст. 340 Кримінального кодексу України.

Приморський райсуд Одеси розглянув і задовольнив клопотання прокуратури Одеської області стосовно обрання підсудному Орлову міри запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Водночас суд ухвалив альтернативний захід у вигляді звільнення підсудного під заставу розміром 8 мільйонів 668 тисяч гривень. 29 вересня за Орлова було внесено заставу і випущено з Одеського СІЗО.

19 лютого 2014 року активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали. Після того, як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли близько двохсот екіпірованих у захисне спорядження осіб, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, з наклейками на одязі "Стоп Майдан!" і георгіївськими стрічками.

Читайте також: Восьми учасникам пікетування суду на Одещині оголосили підозру

Вони жорстоко побили учасників мирного пікету, в тому числі й журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції. Було розбито фото- і відеокамери журналістам, які висвітлювали акцію біля будівлі ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-