Бійці АТО відкривали вогонь у відповідь на провокації під Авдіївкою - штаб

Карта

На Маріупольському напрямку спостерігається найбільш  напружена ситуація.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Третина епізодів порушення режиму тиші припала на темний період доби. Між північчю та 2 годиною ночі бойовики провели два мінометних обстріли Широкиного та один – Водяного, під час яких по позиціям ЗСУ було випущено майже 25 мін. З 9 ранку збройні провокації з боку бойовиків відновилися та з перервами тривали до кінця доби. Російсько-окупаційні війська неодноразово відкривали вогонь з стрілецької зброї по позиціям українських військових на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.  А пізно ввечері окупанти провели мінометні обстріли середньої потужності по Мар’їнці та Новомихайлівці", - повідомив він.

Як уточнив Лисенко, вчора на Маріупольському напрямку сталося 17 збройних провокацій з боку бойовиків, зокрема 5 – з мінометів.

Читайте також: Доба в АТО: двоє українських бійців поранені під Мар'їнкою

За словами речника МОУ, на Луганському напрямку вчора бойові дії розпочалися ближче до вечора. Між 17 та 20 годинами бойовики провели три збройні провокації поблизу Кримського, зокрема  один раз – з міномету. Всі інші порушення режиму тиші припали на стрілецьку зброю.

"З 21 години до півночі бойовики провели ще три обстріли – по одному в Станиці Луганській, Новотошківському та Новоолександрівці. У всіх трьох вищезазначених місцях ворог застосовував гранатомети. Таким чином, вчора на Луганському напрямку сталося 6 збройних провокацій з боку ворога", - розповів Лисенко.

Він також зазначив, що на Донецькому напрямку вчора всі епізоди порушення бойовиками режиму тиші припали на Авдіївку та позиції поблизу міста.

"Між 3 та 4 годинами ночі бойовики вели вогонь з кулеметів та гранатометів. Близько 21 години бойовики здійснили два коротких мінометних обстріли по Авдіївці, а також вели вогонь по місту та позиції "Шахта Бутівка" з легкого озброєння. Українські військові відкривали вогонь у відповідь. Таким чином, за минулу добу на Донецькому напрямку ворог здійснив 6 збройних провокацій, зокрема 2 – з мінометів", - поінформував речник Міноборони з питань АТО.