Доба в АТО: бойовики 27 разів відкривали вогонь, 2 поранених

Кількість збройних провокацій проти українських армійців з боку російсько-окупаційних військ минулої доби збільшилась.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Зважаючи на незначні ознаки ускладнення обстановки на окремих ділянках лінії бойового зіткнення, ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, проте контрольованою українськими захисниками. Всього бойовики 27 разів відкривали вчора вогонь по оборонних укріпленнях ЗС України. Зокрема, зафіксовано 6 обстрілів із застосуванням противником мінометів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: АТО: 11 ворожих обстрілів, втрат серед українських бійців немає

Відтак приморський напрямок бойовики обстрілювали найчастіше - 12 разів.

"Окупанти здійснили обстріл невисокої інтенсивності із заборонених мінометів калібру 120 мм по наших позиціях на околиці Мар'їнки. Також проросійські гібридні бандформування намагались спровокувати бійців сил АТО, а подекуди й нанести їм вогневе ураження, в районі Широкиного, Богданівки, Гнутового, Павлополя та Новотроїцького", - наголошують у штабі.

Читайте також: На пункті пропуску "Мар'їнка" в чергах застрягли 200 авто

На донецькому напрямку бойовики за добу здійснили 8 обстрілів, а найскладнішою ситуація була у передмісті Авдіївки.

"Здебільшого найманці використовували піхотне озброєння, втім ввечері вони також вдарили по захисниках Авдіївки з мінометів калібрів 120 й 82 мм", - кажуть у штабі, додаючи, що в районі Пісків та Зайцевого бандити застосовували БМП, гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів.

Читайте також: Доба в АТО: не загинув жоден український боєць, четверо поранені

На луганському напрямку за добу 7 обстрілів, найнапруженішою ситуація вчора була в районі Бахмутської траси, де противник з мінометів калібрів 120 й 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї неодноразово обстрілював українських воїнів, котрі тримають оборону поблизу селища Кримське.

"На цьому ж напрямку бойовики з мінометів та протитанкових гранатометів здійснили ввечері щільний обстріл наших опорних пунктів неподалік Троїцького. Окрім того, під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів вчора потрапили наші оборонні укріплення біля Станиці Луганської", - зазначається у повідомленні.

Загалом під час бойових дій двоє українських воїнів вчора зазнали вогнепальних поранень, стан здоров'я бійців лікарі характеризують як задовільний.