АТО: 67 обстрілів за добу, майже половина - на Луганському напрямку

Карта

Минулої доби найбільше обстрілів з боку бойовиків було зафіксовано на Луганському напрямку. 

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО. 

"Луганський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано найбільше фактів застосування противником зброї - 29 обстрілів. Особливо цей показник зріс з приходом ночі. Зокрема, ситуація дещо загострилась знову в районі Бахмутської траси, де загарбники активно обстрілювали з мінометів, озброєння танків, гранатометів та стрілецької зброї наші опорні пункти поблизу Новотошківського та Кримського. Декілька разів з мінометів, БМП та піхотного озброєння противник також відкривав вогонь по бійцях сил АТО, котрі тримають оборону неподалік Новоолександрівки", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, окупанти активно застосовували зброю, здебільшого стрілецьку та гранатомети, неподалік Станиці Луганської, Донця, Троїцького, Новозванівки та Жовтого.

На Приморському напрямку противник вчора з мінометів калібру 120 мм обстрілював оборонні укріплення ЗС України поблизу Богданівки. З 82-мм мінометів бив неподалік Красногорівки. Окрім того, впродовж дня терористи неодноразово вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів по опорних пунктах ЗС України, які розташовані в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Чермалика, Талаківки та Новотроїцького. Всього, на цій частині фронту було нараховано 21 ворожу збройну провокацію.

На Донецькому напрямку відбулось 17 обстрілів з боку проросійських НЗФ. У передмісті Авдіївки вчора окупанти вели щільний вогонь по українських захисниках з танків, мінометів різних калібрів та менш потужних вогневих засобів. Також із настанням сутінок учасники НЗФ  інтенсивно обстрілювали з мінометів, зокрема і заборонених, оборонні укріплення в районі Верхньоторецького, Новгородського, Луганського та західніше Троїцького. Неподалік Опитного ввечері "працював" ворожий снайпер.

Загалом минулої доби російсько-терористичні бандформування 67 разів порушували умови припинення вогню.