У Запоріжжі грабіжник до півсмерті травмував патрульного

У Запоріжжі працівник патрульної поліції Запоріжжя зазнав тяжких тілесних ушкоджень під час затримання чоловіка, який напав на місцевого жителя та вимагав у нього гроші.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, вчора, 9 червня, до поліції надійшов виклик про те, що по вулиці Зестафонскій невідомі побили чоловіка та вимагають у нього гроші.

На місце події прибув екіпаж патрульної поліції. “Під час затримання нападника працівник Управління патрульної поліції Запоріжжя, 1989 року народження, отримав тяжкі тілесні ушкодження. Поліцейського у тяжкому стані було госпіталізовано до медичного закладу”, - йдеться в повідомленні.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч.3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, за фактом вимагання грошей у місцевого жителя поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 189 (вимагання) КК України.

За підозрою у нападі на патрульного затримали місцевого жителя 1981 року народження, який неодноразово раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

“Його затримано в порядку ст. 208 КПК України та направлено до ізолятора тимчасового тримання”, - йдеться в повідомленні.

Згідно із санкцією статті, підозрюваному загрожує до дванадцяти років ув’язнення. Слідчі дії тривають. Поліція встановлює всі обставини події.