«Лікарі без кордонів» допоможуть Миколаївщині з лікуванням гепатиту С

Миколаївська облдержадміністрація підписала Меморандум з гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів» про реалізацію в області програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С.

Про це повідомила прес-служба Миколаївської ОДА.

«Миколаївська облдержадміністрація підписала Меморандум з іноземною медичною гуманітарною організацією «Асоціація «Лікарі без кордонів» про співробітництво щодо реалізації у Миколаївській області програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С. Я радий, що ми з вами робимо великий проект, який дасть можливість тисячу осіб повернути до нормального здорового життя», - зазначив заступник голови Миколаївської ОДА Віталій Кіндратів.

Асоціація запропонувала співпрацю щодо реалізації програми обстеження та лікування ВГС у ВІЛ-інфікованих пацієнтів через Миколаївський обласний наркологічний диспансер та обласний центр паліативної допомоги й інтегрованих послуг. Реалізація Програми має на меті знизити захворюваність та смертність пацієнтів з ВГС.

«Підписання Меморандуму надасть можливість розпочати процедуру імпортування ліків. Якщо все йтиме за планом, то вже в липні ми зможемо розпочати лікування пацієнтів», - зазначив голова Місії в Україні Марк Волш.

«Лікарі без кордонів» — міжнародна неурядова гуманітарна організація, що надає безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам конфліктів, стихійних лих, епідемій та людям, виключеним із системи охорони здоров'я.