Для відновлення подачі газу в Авдіївку потрібна взаємодія з обох боків – СЦКК

Для відновлення подачі газу в Авдіївку потрібна взаємодія з обох боків – СЦКК

Укрінформ
Для відновлення подачі газу в Авдіївку українська сторона СЦКК пропонує налагодити взаємодію керівників газових господарств по обидві сторони від лінії розмежування за допомогою міжнародних гуманітарних організацій, зокрема ОБСЄ.

Про це заявила українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook. 

"Виконання цих робіт можливе лише за умови відсутності газу в системі. Але, вузол системи, який регулює подачу газу в напрямку Авдіївки, знаходиться на території, тимчасово непідконтрольній уряду України. Таким чином, можливе несанкціоноване відкриття подачі газу в систему під час проведення ремонтно-зварювальних робіт, що може представляти загрозу для життя робітників ремонтної бригади", - йдеться в повідомленні.

Тому українська сторона СЦКК пропонує налагодити взаємодію керівників газових господарств по обидві сторони від лінії розмежування за допомогою міжнародних гуманітарних організацій, зокрема ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК готова у найшвидший термін опрацювати заявки на проведення аварійно-відновлювальних робіт та забезпечити своєчасне отримання гарантій безпеки", - наголошується у повідомленні.

Водночас зазначається, що залишиться чекати забезпечення відповідних гарантій безпеки від керівництва ОРДО, але, на жаль, як свідчить статистика, це не так легко.

"Так, з 57-и заявок від керівників підприємств на проведення ремонтно-відновлювальних робіт в зоні, наближеній до лінії розмежування, отриманих СЦКК лише в травні місяці поточного року, керівництвом АТО надані гарантії безпеки по 56-ти заявкам, в той час як від керівництва ОРДО та ОРЛО лише по 4-х заявках", - інформує українська сторона.

Як повідомлялося, 7 червня в результаті бойових дій поблизу Авдіївки пошкоджено підземний газопровід, що призвело до зменшення тиску у системі газопостачання міста, в якому проживає близько 22 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-