Миколаївська облрада з другої спроби визнала Росію агресором

Депутати Миколаївської обласної ради на сесії 27 квітня з другого разу визнали Російську Федерацію країною-агресором.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«41 депутат обласної ради з 50 присутніх підтримав рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором. Отож рішення прийнято», - сказала голова обласної ради Вікторія Москаленко.

Варто зазначити, що це питання було внесено в порядок денний сесії за пропозицією голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка. Він запропонував проголосувати його ще на минулій сесії, яка відбулася 30 березня. Але тоді депутати зняли його з порядку денного під формальним приводом, що, мовляв, воно не пройшло слухання у постійних комісіях облради. Тоді на знак протесту голова і весь апарат ОДА залишили зал.

У квітні 2015 року Миколаївська обласна рада підтримала постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року щодо визнання Російської Федерації державою-агресором. Тоді у сесії взяли участь 63 депутати, 55 з яких висловилися «за». Проти були лише комуністи, двоє депутатів утрималися.

Проте нинішній голова ОДА обгрунтував це питання тим, що наразі в облраді працює новий депутатський корпус і він має знати, як він ставиться до країни-агресора.

Як уже повідомляв Укрінформ, 27 квітня надійшло повідомлення про замінування приміщення облдержадміністрації, де проходить сесія обласної ради. Рятувальники вивели з приміщення працівників апарату ОДА. Попри це, депутати не залишили зал і продовжують працювати.