Гройсман відвідав у Харкові Інститут протезування, де реабілітують бійців АТО

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Харкові ознайомився з роботою Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності, де також розробляють програми реабілітації для учасників АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У клініці Інституту щорічно одержують висококваліфіковану допомогу понад 2100 осіб з інвалідністю з усіх регіонів України. За останні п’ять років тут проведено реабілітаційні заходи та надано протезно-ортопедичну допомогу більш ніж 350 дорослим пацієнтам та 600 дітям, з них 400 дітей пройшли відновлювальне лікування з використанням нанотехнологій та роботизованих систем", - розповіла главі уряду голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її словами, за останній час тут розроблено 20 нових методик з відновлення рухових функцій для учасників АТО з патологією опорно-рухового апарату внаслідок вогнепальних поранень.

"Вчені Інституту вперше в Україні сконструювали спеціальний тренажер, завдяки якому можливе часткове відновлення руху у дітей з ДЦП. Вони працюють над розробкою інноваційних технологічних процесів у форматі 3D-технологій", - додала Світлична.

Загалом за останні 5 років в Інституті виконано близько 60 наукових досліджень, розроблено 70 нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів.

Володимир Гройсман та Юлія Світлична поспілкувалися зі співробітниками та пацієнтами закладу щодо ключових напрямків його діяльності.