Сніг у Дніпропетровській області: через падіння дерева загинула людина

На Дніпропетровщині через різке погіршення погодних умов зафіксовано 5374 випадки падіння дерев та гілок, одна особа загинула.

Про це інформує ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

"Всього з початку негоди на території області зафіксовано 5374 випадки, які пов'язані з падінням дерев та гілок, з них 514 це повністю повалені дерева. Найбільша кількість припала на Дніпро, а саме: 4820 випадків пошкодження дерев. Внаслідок падіння дерев стався один летальний випадок - загинула одна особа, а також пошкоджено 8 автомобілів”, - сказано в інформації.

За інформацією рятувальників, станом на сьогоднішній ранок відновлено електропостачання у 230 населених пунктах області (94 тис. 398 абонентів).

Ускладнень руху автотранспорту на автошляхах сьогодні не зафіксовано.

Упродовж усього періоду негоди рятувальники області надавали допомогу з прибирання повалених дерев та гілля, витягували автотранспорт, розчистили трикілометровий затор між населеними пунктами Миколаївка – Світлогорське (166 км – 169 км) на трасі Знам’янка – Луганськ – Ізварине, завдяки чому зі снігових заметів та кюветів було витягнуто 443 автомобілі (17 автобусів (мікроавтобусів), 166 вантажних, 256 легковиків та 4 автомобілі “швидкої”), а також 2 км дорожнього покриття у місті Дніпро, на трасі "Південний обхід" зі снігових заметів витягнуто 45 автомобілів (27 вантажних, 14 легковиків та 4 автомобілі "швидкої").

Всього визволено 643 одиниці автомобільної техніки та надано допомогу 1 тис. 477 особам.

Крім цього рятувальники надавали допомогу населенню області з відкачування талих вод, встановлення генераторів електричного живлення тощо.

Ситуація щодо стану автомобільних доріг та об’єктів життєзабезпечення перебуває на постійному контролі ГУ ДСНС області.