На Вінниччині через перцевий газ евакуювали 500 школярів

Зі школи селища Вороновиця Вінницького району евакуювали 500 школярів та педагогів через розпилений із балончика перцевий газ.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області.

«Інформація про те, що у Вороновицькій школі №1 невідомі розпилили невідомий газ із балончика, надійшла на спецлінію «102» сьогодні близько 12.00 години. Із загальноосвітнього закладу евакуювали близько 500 школярів та викладачів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що десятьох учнів, які поскаржились на печіння в горлі та головний біль, було доставлено до обласної дитячої лікарні для огляду.

Між другим та третім поверхом поліцейські виявили порожній балончик від перцевого газу. Наразі працівники поліції встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до неї.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), за що передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.