У поліції Харківщини просять родичів загиблих в «Епіцентрі» здавати ДНК для упізнання

Поліція Харківщини просить родичів жертв атаки по гіпермаркету "Епіцентр" здавати ДНК для упізнання.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

"Звертаюся до кожного, хто зараз шукає своїх близьких. Здавайте зразки ДНК - наразі це єдиний спосіб встановити особи тих, кого вже відшукали та ще знайдуть на місці удару. Повідомляйте про зникнення людей, які могли знаходитися в «Епіцентрі», - написав Болвінов.

Він також наголосив, що тіла ще семи жертв, яких розшукують родичі та колеги, поки не вдалося виявити. Вони вважаються зниклими безвісти. Так само, як і ті люди, останки яких вже знайшли, але ще працюють з ДНК.

"Вчора 8-річний хлопчик Михайло не дочекався свого тата додому. Чоловік працював у гіпермаркеті у відділі декору, під час удару був всередині. Він є прямим родичем, тому проходити процедуру відбору ДНК доводиться йому", - розповідає поліцейський.

Фото: Фейсбук Сергій Болвінов

І додає, що слідчі та криміналісти всю ніч на руїнах “Епіцентру” шукають те, що можна впізнати як тіло людини. Але є побоювання, що доведеться просіювати попіл, щоб виявити рештки та встановити загиблих.

Читайте також: Працівники харківського «Епіцентру» розповіли про перші хвилини після атаки РФ

Болвінов також наголосив, що на відео, з яким зараз працюють слідчі, - є момент удару. Чітко видно, що люди абсолютно не були готові до такої атаки, перебували на робочих місцях та займалися своїми справами. Нині вивчається кожна хвилина записів з камер.

Як повідомляв Укрінформ, наразі відомо про 14 загиблих людей та 43 поранених. Встановлено особи трьох загиблих.