Поранення ветерана АТО: у Полтаві знову зібрався мітинг

У Полтаві група активістів провела пікет під стінами обласного управління поліції, вимагаючи об’єктивного розслідування подій 5 квітня в обласному центрі.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

"Сьогодні близько сотні активістів мітингували під стінами обласного главку поліції Полтавщини. Представники громадськості вимагали об’єктивного та прозорого розслідування подій 5 квітня у Полтаві та висловлювали ряд інших вимог щодо діяльності поліції області. Із громадянами спілкувався начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Олег Бех", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ініціативну групу активістів було запрошено до «круглого столу» за участю керівництва поліції області, представників Служби безпеки, громадськості та журналістів. Діалог тривав понад годину, і за його результатами сторони домовилися докласти максимуму зусиль для притягнення до кримінальної відповідальності винних у завданні тілесних ушкоджень учасникам мирного мітингу 5 квітня.

Домовлено також, що тепер поліція забезпечуватиме охорону правопорядку разом із представниками громадськості. Вирішено зупинити діяльність поліцейської комісії як дорадчого органу Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Крім того, ухвалено спільне рішення про цілодобове патрулювання біля меморіальних таблиць учасникам АТО. "При цьому охорона публічного порядку з боку громадськості має бути відкритою. Не допускається приховування обличчя балаклавами та різноманітними масками з метою уникнення потрапляння в ряди громадських активістів провокаторів", - наголошується у повідомленні.

Учасники "круглого столу" ухвалили повторно звернутися до депутатського корпусу міськради з проханням про взяття на баланс та обслуговування комунальними підприємствами міста меморіальних табличок воїнам, що загинули в зоні АТО.

Водночас по окремих фактах, наданих представниками громадськості, буде проведено службові розслідування та ухвалено відповідні управлінські рішення, зазначають у поліції.

З метою координації діяльності та злагодженості дій активісти та керівництво поліції обмінялися телефонами і перебуватимуть на постійному прямому зв'язку. 

"У ситуації, яка склалася, поліція не виступає стороною конфлікту та є аполітичною", - наголосили правоохоронці.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 5 квітня в центрі Полтави проходив мітинг місцевих мешканців та активістів на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27. Між протестувальниками та працівниками охоронної фірми "Скорпіон-2016" виникла сутичка, в якій було поранено кількох осіб - зокрема, вісім ножових поранень дістав ветеран АТО Олександр Коба. 

У четвер, 6 квітня, перед мерією відбувся мітинг з вимогою зібрати позачергову сесію міськради, після чого його учасники прийшли до відділу поліції, наполягаючи на негайному розслідуванні інциденту та покаранні винних.