Дніпропетровщина долучилася до експерименту з розвитку інклюзивної освіти

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала місто Дніпро з робочою поїздкою. Вона взяла участь у спеціалізованому тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

"Навчальний курс проходив 27-29 березня з ініціативи Благодійного фонду Порошенка в рамках науково-педагогічного експериментального проекту з розвитку інклюзивного освітнього середовища. У тренінгу взяли участь 200 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій Дніпропетровської області. Дружина глави держави подякувала спеціалістам ПМПК за небайдужість до майбутнього дітей, які мають особливі освітні потреби", - йдеться у повідомленні.

За словами Марини Порошенко, «стоїть дуже відповідальне, а часом і доленосне завдання – побачити і розкрити потенціал таких дітей, допомогти їм здобути якісну освіту і професію». «Адже інклюзивна освіта – це шанс дитини стати паралімпійським чемпіоном, відомим науковцем чи культурним діячем», - наголосила вона.

Марина Порошенко також повідомила, що Дніпропетровська область долучилася до експерименту щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні. Дружина Президента передала Дніпропетровщині як регіону-учаснику національного проекту дизайн-проект Медіатеки – бібліотеки нового зразка – для шкіл з інклюзивною освітою в області.

На сьогодні в регіоні працюють 104 інклюзивні школи, в яких навчається 276 учнів з особливими освітніми потребами. Марина Порошенко зауважила, що «інклюзивною освітою охоплені, на жаль, лише 17% «особливих» дітей Дніпропетровщини. Тому нам є над чим працювати».