Уряд виділив 100 мільйонів на відновлювальні роботи у Балаклії

Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення коштів для проведення відновлювальних робіт у місті Балаклії Харківської області та прилеглих населених пунктах після НП на складах боєприпасів.

Про це повідомляє у середу Урядовий портал

Коментуючи необхідність ухвалення рішення, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що 23 березня разом із віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком відвідав Балаклію та пункт збору евакуйованих, де поспілкувався з жителями.

"Я тоді обіцяв мешканцям Балаклії, що ми не залишимо їх сам на сам. Сьогодні рішення підготовлені, і ми зараз приймемо 100 млн грн для мешканців - перша черга - для того, щоб провести відновлювальні роботи там, де було зруйновано вибухами на військових складах", - зауважив Гройсман.

Як повідомлялося, 23 березня у місті Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів та розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. З Балаклії і дев'яти прилеглих сіл було евакуйовано 36 тис. жителів.

Нині територію Балаклії та прилеглих населених пунктів очищено від вибухонебезпечних речовин, жителі повернулися додому.