Вибухи у Балаклії: райрада виділила 2 мільйони на ліквідацію наслідків

Балаклійська райрада виділила 2 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів боєприпасів на складах арсеналу.

Про це вирішення сесії Балаклійської райради журналістам розповів голова Балаклійської РДА Степан Масельський.

"Напередодні рішенням сесії райради з районного бюджету виділено додатково 2 млн грн на проведення аварійно-відновлювальних робіт в місті Балаклії і на прилеглих територіях", - зазначив Масельський.

За його словами, кошти будуть направлені на ліквідацію наслідків пожежі на складах, що призвело до детонації ариллерийских снарядів і евакуації з Балаклії і прилеглих сіл 36 тис. жителів.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на голову Харківської ОДА Юлію Світличну, станом на 26 березня евакуйовані з 23 березня жителі Балаклії і дев'яти прилеглих сіл можуть повернутися додому, оскільки територія повністю розмінована. За її словами, є домовленість з Кабміном, що будуть виділені кошти з резервного фонду держбюджету для проведення робіт після розмінування.

23 березня в м. Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів і розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. За інформацією Міністерства охорони здоров'я, троє людей постраждало, їх госпіталізували, одна людина загинула.