Прикордонники посилили кордон з Росією через вибухи під Балаклією

У зв'язку із пожежею на окремих майданчиках бази озброєння у місті Балаклія Харківської області Державна прикордонна служба посилила охорону східної ділянки кордону.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Зокрема, силами підрозділів Східного регіонального управління та резервів відомства збільшено щільність прикордонних нарядів поза пунктами пропуску, посилено заходи безпеки у пунктах пропуску, уточнено взаємодію із ЗС України, Службою безпеки, ДСНС, Національною поліцією та Національною гвардією», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі обстановка на ділянках кордону в межах Чернігівської,  Харківської, Сумської та Луганської областей контрольована. Усі пункти пропуску працюють у штатному режимі.

Державна прикордонна служба України просить громадян у разі виявлення ознак провокацій чи інших підозрілих дій поблизу кордону телефонувати на телефон «Довіра» за номером (044) 527 6363.

Як повідомлялося, о 2 год. 56 хв. 23 березня до ДСНС надійшла інформація про те, що у м. Балаклія на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. З можливої зони ураження (м. Балаклія та двох прилеглих населених пунктів) проводиться евакуація населення (близько 15 тис. осіб). Рух пасажирського транспорту на залізничній станції Балаклія призупинено та організовано за резервною схемою.