Опоблоку вчетверте не вдалося відправити у відставку мера Сєвєродонецька

На сьогоднішній сесії Сєвєродонецької міської ради "Опозиційний блок" на чолі з екс-секретарем ради Ігорем Бутковим навіть не намагався поставити на голосування відставку мера Валентина Казакова.

Про перебіг подій кореспондентові Укрінформу повідомив лідер депутатської групи БПП в раді Сергій Самарський.

"Бутков навіть не намагався зайняти місце секретаря ради поруч із міським головою. Він просто стояв неподалік виходу і весь час вигукував про незаконність дій Казакова і погрожував звернутись до прокурора. Валентину Казакову таки вдалось оголосити сесію відкритою, однак більшість депутатів так до роботи й не приступили, і тому це саме засідання він оголосив перенесеним на невизначений термін. Наразі мер іде у відпустку, тому коли очікувати продовження – невідомо", - розповів Самарський.

Напередодні, 14 березня, Бутков і його висуванці зірвали засідання міськвиконкому – із 14 членів виконавчого комітету прийшло всього двоє.

Меншість у міськраді сподівається на те, що Верховна Рада, нарешті, проголосує за давно вже підготовлений проект рішення, яким у місті будуть призначені позачергові вибори і депутатів, і міського голови.

Як уже повідомляв Укрінформ, після того, як Казаков утретє виграв суд і поновив свої повноваження, з посади було звільнено головного його опонента Ігоря Буткова, як такого, що не пройшов спеціальної перевірки на корупційні дії.