Зі Львова не вивезли понад тисячу тонн сміття - Садовий

На сьогодні понад 1000 тонн твердих промислових відходів не вивезено зі Львова. У місті переповнено більш ніж 250 майданчиків.

Про це за засіданні обласної комісії ТЕБ і НС із розгляду ситуації щодо проведення робіт на ЛКП "Збиранка" заявив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У місті критична ситуація з вивезенням ТВП. На сьогодні більше 1000 тонн відходів не вивезено зі Львова. 257 майданчиків є переповненими. Всі машини, які вивозять сміття за межі Львівської області, сьогодні є заблокованими. Це приблизно 50 машин по Україні. Вони банально не мають можливості рухатись на полігони. Тому ми можемо розраховувати тільки на полігони, які розташовані в межах Львівщини. Я звернувся до обласної комісії, щоб та невідкладно втрутилась у цю ситуацію, бо Львів може опинитися у великій екологічній біді", – зазначив Садовий.

За словами львівського мера, "хтось" дає накази Нацполіції блокувати вантажівки із львівським сміттям по всій Україні. При цьому Садовий сказав, що до роботи львівських правоохоронців у цьому плані у нього претензій немає.