Рятувальники досі не можуть зайти в лаву "Степової"

Рятувальники та експерти наразі не можуть дістатися місця вибуху на шахті "Степова" на Львівщині через високий вміст метану в повітрі й загрози нових обвалів.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами засідання урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шахта зараз перебуває не в робочому стані, там зараз знаходяться служби, які подають повітря, щоб провести дегазацію. Безпосередньо після того, як відбувся вибух, відбулися додаткові обвали, стан був покращений, але через добу за рахунок підтоплення цей стан погіршився. Зараз там додатково є ті умови, у яких практично рятувальники не можуть знаходитися, і прокачується повітря, щоб цю ситуацію покращити", - розповів урядовець.

Він підкреслив, що нині вже розроблений план заходів, який має дати можливість рятувальникам і шахтарям потрапити безпосередньо до місця трагедії.

При цьому віце-прем'єр-міністр наголосив, що після трагедії на поверхню були підняті всі загиблі й постраждалі гірники, й на сьогодні людей там немає.

Водночас Зубко проінформував, що завтра частина комісії з розслідування причин аварії на "Степовій" планує поїхати на місце трагедії, де поспілкується з потерпілими і сім'ями загиблих гірників.

Віце-прем'єр-міністр також нагадав, що урядова комісія працюватиме протягом місяця, а потім надасть свої висновки Кабінету міністрів. Він додав, що засідання комісії протягом цього часу відбуватиметься щопонеділка.

Крім того, за його словами, Державна служба з питань праці також створила свою окрему комісію й проаналізує дотримання регламентних вимог безпеки праці на "Степовій".

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня на шахті "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у селі Глухів Сокальського району Львівської області на глибині 550 метрів внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи. За інформацією Нацполіції та прокуратури, 8 гірників загинули, 21 шахтар був госпіталізований.

3 березня уряд ухвалив рішення про створення спеціальної комісії з розслідування причин аварії на шахті "Степова". Комісію очолив Геннадій Зубко.