У харківському Будинку рад шукали міну

Огляд Будинку рад, де розташовуються Харківська ОДА та Харківська облрада, і прилеглої території закінчений: міну, нібито закладену анонімом, не знайшли.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла головний спеціаліст відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексєєва.

"Проведений ретельний огляд державного закладу та прилеглої території загальною площею близько 9,6 тис. кв м. Ніяких вибухових пристроїв або небезпечних речовин не виявлено", - зазначила Алексєєва.

За її словами, запланована евакуація не знадобилася.

"Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України - з санкцією до 6 років в'язниці", - додала Алексєєва.

За її словами, зараз державна установа працює в штатному режимі.

Як повідомляв раніше Укрінформ, повідомлення про "замінування" другого поверху Будинку рад, де розташовані кабінети керівників ХОДА, надійшло до поліції близько 10:33. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Київського відділу поліції м.Харків, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки.

З початку року Харківську ОДА мінували двічі, а в 2016 році - до десяти разів. Вибухівку у жодному з випадків не знайшли.