На Грибовицькому сміттєзвалищі починають укріплювати дамбу

На полігон ТПВ у селі Великі Грибовичі заїжджає техніка, за допомогою якої будуть підсилювати дамбу та проводити інші стабілізаційні операції. Масштабні роботи розпочнуться вже з 14 лютого.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі міської ради.

«Ми отримали дозвіл Державної інспекції архбудконтролю. Три попередні рази нам відмовляли в початку робіт з підсилення дамби, робіт зі стабілізації. Зараз виставляють відмітки, і сьогодні до кінця дня заїде перша техніка. Із завтрашнього дня проводитимуться повномасштабні роботи. Будемо підсилювати дамбу – це треба передусім, щоб інфільтрат не мав можливості вилитись, якщо будуть якісь нестандартні ситуації. Підсилення будемо робити грунтом», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як повідомлялося, рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочнуть із запуску насосної станції, яка відкачує інфільтрат, та із зміцнення дамби на озері інфільтратів з тим, щоб при таненні снігу забруднені води не вилились у Західний Буг та інші річки регіону. Подальші  заходи стосуються виположення та зміцнення схилів полігону, що загрожують зсувом.