За минулий тиждень в Україні на грип захворіли понад 180 тисяч осіб

За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 183 420 осіб, одна людина померла від ускладнень внаслідок грипу.

Про це повідомляє Центр з контролю та моніторингу захворювань.

"За 30.01 - 05.02.2017 на ГРВІ захворіло 183 420 осіб, із них 65,1% діти віком до 17 років. ... зареєстровано один летальний випадок внаслідок ускладнення захворювання на грип, визначено вірус грипу А не субтипований. Статистично значимого перевищення фонового рівня смертності від грипу на звітному тижні не спостерігається", - йдеться у повідомленні.

Загалом показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 430,7 на 100 тисяч населення. Найвищий показник захворюваності на ГРВІ зареєстровано в Київській – 700,9, найменший – у Тернопільській областях – 301,1 на 100 тис. населення.

У жодній із областей України епідемічний поріг не перевищений; темп приросту серед дорослих зменшився на 6,2%, а серед дітей до 17 років збільшився на 5,2 %.

Питома вага дітей віком до 17 років серед госпіталізованих більша ніж дорослих. Найчастіше медичної допомоги в умовах стаціонару потребують діти до 4 років. Порівняно з минулим тижнем сумарна кількість госпіталізованих осіб зменшилася на 3,9 %.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакцинована 104 841 особа, що становить 0,3% від загальної кількості населення країни. Обсяг щеплень проти грипу в 14 регіонах нижче середнього по Україні, найвищий рівень відзначається в Дніпропетровській області. Найвищій відсоток щеплених проти грипу за власні кошти спостерігається в місті Києві та Чернігівській області. В Донецькій та Сумській областях для проведення специфічної профілактики грипу виділили кошти органи місцевого самоврядування, в Луганській та Рівненській областях – керівники підприємств та організацій.