На Закарпатті через танення снігу підтоплені цілі села

На Закарпатті танення снігів призвело до підтоплення вулиць, господарських будинків та споруд. Наразі в різних районах області підтоплено близько 300 дворогосподарств, вода забирає майно та худобу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила Наталя Батир, прес-секретар обласного управління ДСНС в Закарпатській області.

"Станом на 10-ту ранку 3 лютого, внаслідок танення снігу, утворення льодових заторів на потічках та річках області, випадання дощу, підняття рівнів грунтових вод, потічків, річок відбулося підтоплення 87 дворогосподарств у Перечинському, Іршавському та Тячівському районах, а також 4 житлових будинків, - сказала Батир. – В Іршавському та Тячівському районах довелося відселяти 4 сім’ї, люди розселені до рідні. Є інформація про льодовий затор протяжністю 200 метрів на Перечинщині, в селі Тур'я Поляна, там підтоплено 200 дворогосподарств.  Значні підтоплення спостерігаються також на Виноградівщині. Станом на 10:00 на ліквідацію наслідків підтоплень від Управління ДСНС у Закарпатській області залучено 35 чоловік особового складу , 2 плавзасоби та 6 одиниць техніки", - розповіла речниця.

У БУВР (Басейнове управління водних ресурсів) річки Тиса також повідомляють про вилив вод Латориці на трасу Київ-Чоп.

Наразі підтоплення сніготалими водами фіксуються в населених пунктах, де захаращені місцеві потічки, а саме в с. Голубине, біля АЗС відбувся вилив води на трасу Київ-Чоп водами потічка, який протікає поряд та впадає в р. Латорицю, у селі Тур’я Поляна на р. Тур’я Ужгородського району спостерігається льодовий затор. Наразі підтоплено 2 дворогосподарства, з яких в одному вода тече через двір, втрачене майно, зерно, живність.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в селі Кольчино (Мукачівщина) вулиці перетворилися на річки – вода, що вийшла з берегів через льодовий затор, забирає майно та худобу.

Льодохід на великих річках області жваво обговорюють також у мережі. Відео толлашу – льодоходу на р. Тисі опублікував Павло Марицень на своїй сторінці в мережі Facebook. Таке скупчення льоду, який несуть води річки, може призвести до виливу води на дороги, руйнування мостів.