Міжнародні організації привезли гуманітарну допомогу в Авдіївку

За координації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій міжнародні гуманітарні організації доставили до Авдіївки гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства.

"За координації та підтримки Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України міжнародні гуманітарні організації вже доставили до м. Авдіївки гуманітарну допомогу. На звернення МінТОТ до ДСНС, у Авдіївку доставлено 4 генератори енергозабезпечення потужністю 200 кВт, два з яких встановлені на насосну станцію та міську лікарню, та 10 генераторів потужністю 110 кВт", - йдеться в повідомленні.

До Авдіївки доставлені харчові набори: більше 10 тонн продуктів харчування та продуктові набори на 5 тис. осіб (з розрахунку один пакет на дві особи) надійшли від фонду CARITAS Ukraine; доставлені 1280 продуктових наборів. На додатковому завантаженні зі складу у м. Дніпрі знаходиться 2550 наборів від Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ADRA Ukraine.

За допомоги ADRA Ukraine досягнена домовленість в рамках ВПП щодо поставки 7160 продуктових наборів (сухі пайки) із складу в м. Дніпрі (близько 95 тонн).

Наразі вирішуються проблеми з доставкою для населення чистої питної води. За інформацію Авдіївської військово-цивільної адміністрації запаси питної води на три дні складають 40 тонн. З Маріуполя до Авдіївки додатково доставлено 5 тонн питної води організацією ADRA Ukraine. До 7 лютого є можливість надати ємкості для води на 1000 літрів.

Окрім цього, Міжнародний комітет Червоного хреста в Україні (МКЧХ) готовий забезпечити додатково 40 ємкостей на 100 літрів питної води та 100 ємкостей на 10 літрів.

У прес-центрі наголошують, що проблем із забезпеченням медикаментами немає. Працюють 11 пунктів обігріву та 7 палаток обігріву, облаштованих ДСНС. За сприяння благодійного фонду CARITASUkraine 1 палатку з обігрівом встановлено додатково. В свою чергу, ADRA Ukraine забезпечила 130 наборами теплих речей "Тепла коробка", яка розрахована на три особи.

Окрім того, вантажівки Агентства ООН у справах біженців доставили до Авдіївки будівельні матеріали для накриття вікон та дахів, а також предмети першої необхідності. Агентство передало і комплекти постільної білизни, ковдри, рушники та зимовий одяг для 500 осіб.

Крім того, від громадської організації "Проліски" з м. Дніпра відправлено вантажний автомобіль з теплими ковдрами та одягом.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок бойових дій в Авдіївці пошкоджено лінії електропередач, а також життєво важливі об'єкти інфраструктури, що призвело до відключення водо- й теплопостачання. Протягом 31 січня - 1 лютого бойовики кілька разів обіцяли припинити вогонь і допустити ремонтників до ЛЕП, але кожного разу порушували режим тиші. Учора ремонтників обстріляли попри письмово підтверджені гарантії припинення вогню.