Укрзалізниця порахувала збитки через блокування колії на Донбасі

Збитки від блокування руху поїздів на перегоні Шипилове-Світланове в Луганській області та пошкодження залізничного майна наразі оцінюються в 2,3 млн грн. Перегін залишається заблокованим сторонніми особами з 25 січня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

За даними компанії, цією ділянкою щодоби перевозилося майже 6 тис. тонн вантажів, з яких близько 4 тис. тонн вугілля, яке забезпечувало потреби енергогенеруючих компаній України.

Крім того прес-служба повідомила, що 29 січня людина, яка назвалася помічником народного депутата, у супроводі двох озброєних осіб зайшла в службове приміщення чергового по станції Світланове, та, застосовуючи фізичну силу та психологічний тиск, вимагала від нього надати документи щодо перевізного процесу.

«Перебуваючи в приміщенні станції, вони 40 хвилин заважали черговому виконувати свої функціональні обов'язки, проводили незаконний обшук приміщення з метою вилучення перевізних документів з/на тимчасово непідконтрольну територію України. Відомості про цю ситуацію передані до правоохоронних органів», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, майже півсотні людей у супроводі кількох народних депутатів 25 січня перешкодили курсуванню вантажного поїзда з 57 порожніми вагонами, що прямував до станції Браунівка для завантаження енергетичним вугіллям на адресу Центренерго для ТЕС та ТЕЦ України. Вони розгорнули намет біля залізничного мосту. Крім народних депутатів інші особи відрекомендувалися як бійці батальйону «Донбас».