Суд знову поновив гендиректора КБ «Південне» на своїй посаді

Апеляційний суд Дніпропетровської області поновив гендиректора конструкторського бюро «Південне» Олександра Дегтярьова на своїй посаді.

Інформацію про це "Радіо Свобода" підтвердили в суді.

"Апеляційний суд Дніпропетровської області відхилив апеляцію Державного космічного агентства України на рішення Красногвардійського районного суду міста, який своїм рішенням визнав неправомірним звільнення з посади генерального директора – генерального конструктора державного конструкторського бюро «Південне» Олександра Дегтярьова. Ухвала апеляційного суду набуває чинності з моменту оголошення", - йдеться у повідомленні.

За інформацію ДКБ «Південне», таким чином суд відновив на посаді генерального директора – генерального конструктора державного конструкторського бюро «Південне» Олександра Дегтярьова. Ухвала апеляційного суду може бути оскаржена у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ упродовж 20 днів.

Нагадаємо: навесні 2016 року у Дніпропетровську відбулось кілька акцій протесту працівників КБ «Південне», невдоволених звільненням свого директора.

Раніше у прес-службі Державного космічного агентства України пояснювали, що для звільнення Олександра Дегтярьова було дві причини – виявлені фінансові порушення та реорганізація посад.

«Впродовж 2015 року проводились фінансові перевірки підприємств космічної галузі, зокрема, КБ «Південне», і там були виявлені фінансові порушення. Інша причина – згідно з новими вимогами законодавства та з метою посилення виробничих потужностей важливих підприємств, йде тактика розподілу посад. Не може людина бути і генеральним конструктором, і генеральним директором», – повідомили в прес-службі агентства.

Олександр Дегтярьов очолював конструкторське бюро з 2010 року й зі своїм звільненням не погодився.