КБ «Південне» вимагає повернути колишнього гендиректора

КБ «Південне» вимагає повернути колишнього гендиректора

Укрінформ
Працівники КБ «Південне» у кількості півтори-дві тисячі осіб у вівторок вийшли на мітинг під будівлю Дніпропетровської облдержадміністрації з вимогою повернення колишнього гендиректора бюро Олександра Дегтярьова та звільнення з посади голови Державного космічного агентства Любомира Сабадоша.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ініціатива проведення мітингу належить спілці молодих спеціалістів КБ «Південне». 

Під час мітингу працівники конструкторського бюро ухвалили резолюцію, в якій вимагають від голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка негайно звернутися до Президента України Петра Порошенка з тим, аби зупинити, на їх думку, деструктивні дії голови Державного космічного агентства України Любомира Сабадоша і відновити на посаді генерального конструктора - генерального директора КБ «Південне» академіка Олександра Дегтярьова. Також мітингувальники виступали за звільнення з посади голови ДКАУ Любомира Сабадаша, дії якого, на їх думку, принижують українську ракетно-космічну галузь в міжнародних колах. 

Мітингувальники скандували: «Сабадош говорить не всю правду». 

Резолюцію передали в ОДА. 

Нагадаємо, Державне конструкторське бюро «Південне» - одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене в 1951 році як конструкторський відділ Південного машинобудівного заводу для виробництва бойових ракет. Зараз є головною проектно-конструкторською організацією України, де працює 5300 співробітників, Всі, хто взяв участь у мітингу, на сьогодні взяли відпустку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-