У Сумах вшанували пам’ять жертв Голокосту

У Сумах представники влади, громадськості та єврейської громади вшанували пам’ять жертв Голокосту, поклавши квіти до підніжжя пам'ятного знаку замученим і розстріляним у лютому 1942 року євреям на Центральному цвинтарі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми разом збираємося, вклоняємося пам’яті закатованих, щоб та трагедія ніколи більше не повторилася», – зазначив під час заходу голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

За словами однієї з учасниць жалобних заходів Тетяни Мирської, представники єврейської громади збираються біля пам'ятного знаку щонайменше двічі на рік: 9 травня та 27 січня.

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Сумському обласному краєзнавчому музеї його відвідувачам з числа молоді демонстрували фрагменти документального фільму «Освєнцім. Дорога в пекло». Також вони мали змогу ознайомитись з матеріалами виставки «Скорботна пам'ять народу», де представлено копії документів Державного архіву Сумської області та фотографії, що відображають трагедію єврейського народу під час нацистської окупації Сумщини.