У Сумах через ProZorro таки придбали мавпу та рептилій

У Сумах місцевому управлінню освіти вдалося через систему ProZorro за кошти міського бюджету придбати для своїх потреб мавпу та двох плазунів.

Про це повідомила Людмила Харламова, директор Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, для якого й призначалися тварини.

„У нас за програмою передбачено створення експозиції рідкісних та зникаючих рослин і тварин для поповнення колекції у ботанічному саду місцевого значення. За 50 тисяч гривень ми придбали ігуану, українського плазуна і мавпу Машу. Сама програма фінансується з фонду охорони навколишнього середовища міста Суми”, - розповіла директор.

За її словами, замість мавпи капуцина придбали карликову зелену мавпу, яку купили у місцевому зоомагазині, бо тендер не відбувся через відсутність пропозицій.

„Серед відвідувачів закладу діти від 4 і до 18 років, які приходять та доглядають за Машою, вони з нею спілкуються, годують”, - зазначила Харламова.

Очолюваний нею центр і надалі буде поповнюватися новими звірятами. Для цього у відповідності до міської програми у 2017 та 2018 роках він отримає ще по 50 тисяч гривень.

Нагадаємо: розголосу цей тендер набув через поширені результати моніторингу публічних закупівель у системі Prozorro за минулий рік, оприлюднені аналітиком Transparency International Україна Віктором Нестулею. Він висловив здивування цією закупівлею, задавшись запитанням, навіщо відділу освіти знадобилася мавпа капуцин.