Інтерактивний Музей бойових побратимів почав діяти у Тернополі

У Тернополі у День соборності України почав діяти перший в області інтерактивний Музей бойових побратимів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Створення цього музею згуртувало усіх мешканців міста, владу, громадські організації, як свого часу об’єднала Україну ідея соборності а нині - спільна справа оборони нашої країни. По суті, це – музей АТО, в якому головні герої – бійці ЗСУ, добровольці, медики, капелани, волонтери, військові журналісти. Про героїчні долі кожного із них і їхні долі розповідають унікальні експонати - особисті речі, документи, фотографії, медалі, форма. Тих, кого вже немає, і живих героїв», - розповів начальник міського управління культури і мистецтв» Олександр Смик.

У музеї, який розташувався у середмісті Тернополя в Народному домі «Перемога», зібрано найбільшу в області колекцію експонатів: гільзи, бойові елементи зброї, ящики для боєприпасів, дитячі малюнки.

Є тут і елементи інтерактивності, адже мультимедійне обладнання дозволяє відвідувачам музейних залів зримо відчути усю героїку буднів учасників антитерористичної операції.

Музей у Тернополі створено спільними зусиллями громадської організації «Об'єднання бойових побратимів»,  Реабілітаційного центру «Галич» та за підтримки міської ради.