Рятувальники за три дні витягли із заметів 140 автомобілів

За три дні рятувальники витягли із снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей.

Про це голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін сказав під час засідання оперативного штабу з регіонами щодо ліквідації наслідків негоди в Україні, повідомляє прес-служба ДСНС. 

Чечоткін зазначив, що в областях працює понад 3500 пунктів обігріву, у яких отримали допомогу більше 20 тисяч громадян. Служба порятунку розгорнула понад 100 мобільних пунктів.

“Зважаючи на складну синоптичну ситуацію, 6 січня в Одеській та Миколаївській областях обмежено рух великовагового транспорту. Тож я звертаюся до водіїв з проханням утриматися від користування власними авто та поїздок на далекі відстані”, - наголосив він.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 6-8 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см, на Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській областях відкладення ожеледі на дротах, деревах та дорогах.

Фото: ДСНС