З оголошенням "тиші" бойовики почали святкувати: пияцтво та невиконання наказів

Серед особового складу російсько-окупаційних військ з початком режиму припинення вогню на Донбасі значно знизився рівень дисципліни. Щоб утримати бойовиків від розгулу, навіть вирішено грошове забезпечення за грудень видати аж в наступному році після свят.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook.

«З оголошенням режиму припинення вогню, відмічається різке зниження рівня військової дисципліни серед особового складу у підрозділах 6 окремого мотострілецького полку (КАДІЇВКА) та 7 окремої мотострілецької бригади (БРЯНКА) 2 АК (ЛУГАНСЬК) ЗС РФ», - йдеться в повідомлені.

За даними розвідки, значно збільшилась кількість випадків пияцтва, вживання наркотичних речовин, саботажу виконання наказів і розпоряджень, самовільного залишення військовослужбовцями підрозділів російсько-окупаційних військ бойових позицій, безчинств в громадських місцях та правопорушень по відношенню до місцевого населення. 

«24 грудня ц.р. військовослужбовець 6 окремого мотострілецького полку самовільно залишив місце несення служби зі зброєю, пограбував місцевий магазин та погрожував зброєю цивільним особам. Командуванням 7 окремої мотострілецької бригади проводиться розслідування вживання наркотичних речовин групою військовослужбовців, які перебували на лікуванні у місцевій лікарні», - зазначають в українській розвідці.  

Також стало відомо, що для утримання бойових підрозділів російських окупаційних військ у готовності напередодні та під час новорічних свят, видача грошового забезпечення особовому складу за грудень 2016 року перенесена на 2017 рік, після святкових та вихідних днів.