В Одесі на суддю напали невідомі у балаклавах

Співробітники Приморського відділу поліції Одеси розслідують кримінальне провадження за фактом погроз та нападу невідомих осіб у балаклавах на суддю Приморського райсуду міста, що сталися в адмінбудівлі суду.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку поліції.

"До поліції надійшла заява судді Приморського райсуду Одеси про те, що невідомі заважали йому пройти на наступне судове засідання у залу, що знаходиться на першому поверсі адміністративної будівлі суду. Встановлено, що після закінчення судового засідання, суддя спускався з другого поверху до іншої зали, розташованої на першому поверсі. У цей час група осіб перекрила йому прохід та погрожувала фізичною розправою", - зазначили в поліції.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками ч.1 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, арешту на строк до півроку або обмеження волі на строк до трьох років.

У поліції подробиці нападу не розголошують. Водночас місцеві ЗМІ пов'язують відкриття кримінального провадження з розглядом суддею Анатолієм Дерусом справи про грабіж. Невідомі нібито завдали йому удару по голові в коридорі адмінбудівлі, коли поруч не було ні представників судової охорони, ані поліції. Потерпілому викликали машину "швидкої допомоги".