Активісти хочуть оскаржити результати конкурсу на посаду голови Одеської ОДА

Активісти хочуть оскаржити результати конкурсу на посаду голови Одеської ОДА

Укрінформ
Громадські активісти Одеси, передусім учасники новоствореного громадського руху "За відповідальні процедури призначення", мають намір  оскаржити результати конкурсу претендентів на посаду голови Одеської облдержадміністрації, який провела 20 грудня комісія Нацагенства з питань державної служби.

Завтра на Одеському морвокзалі збираються містяни, яких обурює "парашутист" і "гра в наперстки", щоб підготувати якісну апеляцію до суду, повідомляє в Facebook одна з учасниць Євромайдану Людмила Ямщикова.

"Чекаємо 22 грудня о 14 год. на морвокзалі всіх, кого обурює демонстративна й нахабна гра в наперстки під дахом Нацагенства з питань державної служби і нав'язування Одеській області чергового парашутиста. Хто не знає, де офіс Олександра Остапенко - тепер дізнаєтесь. Це зліва при вході з Приморської вулиці", - зазначила Ямщикова.

"У кого виникає питання, що будемо робити, повідомляємо, - уточнила Ямщикова, - скликаємо збори вільних людей. Які самі можуть дати собі раду. Наразі завдань у нас два: подати якісну апеляцію до суду і запустити змістовну петицію до Президента".

Учасники новоствореного громадського руху "За відповідальні процедури призначення" не приховують, що не задоволені рішенням комісії з питань вищого корпусу державної влади Нацагентства про визнання переможцем конкурсу Максима Степанова, який досі працював директором київського поліграфкомбінату "Україна".

Екс-заступник голови Одеської ОДА Олександр Остапенко, що програв конкурс, хоч увійшов до п'ятірки його фіналістів, теж піддав критиці процедуру конкурсного відбору претендентів на вищі державні посади.

"Модель процедури конкурсу, - уточнив Остапенко, - у комісії з питань вищого корпусу державної служби виглядає приблизно так: змагаються спортсмени, і ось вже фінішна стрічка, і тут головний суддя, ну той, що за чесність і прозорість, змінює стартовий револьвер на бойовий і зі словами "VIPи вболівають за інших" - стріляє... Такий стан речей дискредитує саму ідею конкурсу, тому що суб'єктивність судді вбиває сенс змагання".

Нагадаємо: переможець конкурсу на посаду Степанов, призначення якого на посаду голови Одеської облдержадміністрації у вівторок схвалив Кабмін, уже оприлюднив заяву про бажаних членів команди, яких має намір запросити на роботу в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-