Бойовики тричі атакували в районі Світлодарської дуги - штаб АТО

Бойовики намагалися захопити опорні пункти біля Луганського, в районі Світлодарської дуги.

Про це заявив начальник об'єднаного штабу ЗСУ Олександр Сирський  під час екстреного брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Учора близько 6 ранку під прикриттям артилерії та мінометів противник здійснив спробу захопити два опорні пункти в районі населеного пункту Луганське. Підрозділ ЗСУ прийняв бій, під час якого перехопив ініціативу, завдав противнику втрат та змусив його відступити», - заявив Сирський.

За його словами, протягом дня противник ще двічі намагався повторити наступ. Всього було здійснено три вогневих нальоти, тривалістю від 3 до 6 годин кожен.

«Загалом за цей період було випущено по нашим підрозділам 34 снаряда 122 міліметра, 694 міни калібром 120 та 82 міліметри. Вогонь противника вівся з населених пунктів, що не дало можливості відкривати вогонь у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення», - сказав начальник об'єднаного штабу ЗСУ.

Він підкреслив, що противник в черговий раз продемонстрував небажання виконувати Мінські домовленості. Про це свідчить той факт, що бойові дій відбувалися в районі, який знаходиться на відстані 36 кілометрів від лінії зіткнення, і відповідно до меморандуму російські окупанти мали відвести свої сили.

Сирський наголосив, що противник зазнав значних втрат, але, на жаль, серед наших військових також є загиблі.

«За нашими, уточненими даними, загинуло 5 наших хлопців, поранено 6, контужено і травмовано 10. Втрати противника - вбитими 20, близько 30 поранених. Полонених сепаратистів немає», - підкреслив він.

Сирський зазначив, що наразі ситуація стабільна, але все може дуже швидко змінитися, тому Міністерство оборони веде постійний моніторинг.