Керівника "Миколаївоблтеплоенерго" примусово доставлять до суду

Виконувача обов'язків директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталія Бородіна, якого підозрюють в розтраті бюджетних коштів, примусово доставлять до суду для обрання міри запобіжного заходу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прес-секретар Центрального районного суду м.Миколаєва Володимир Діденко.

"Суддя Центрального районного суду Іван Дірко 8 грудня прийняв рішення примусово доставити в суд в.о. директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталія Бородіна для обрання міри запобіжного заходу. Засідання відбудеться 9 грудня", - сказав Діденко.

Таке рішення викликано тим, що Бородін вже втретє не з'явився до суду, де йому намагалися обрати запобіжний захід.

За словами його адвоката, чиновник перебуває у лікарні, тому й не приходить. Проте прокурор надав довідку, що Бородіна виписали з лікарні 8 грудня, але до суду, який був призначений на 16.00, він так і не прийшов.

Крім того, суд наклав арешт на частину приміщення у місті Миколаєві, яке перебуває у власності Бородіна. За документами воно є нежитловим.

Як уже повідомляв Укрінформ, 30 листопада в.о директора ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Віталію Бородіну було оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень прямо під час засідання постійної комісії облради.

Фото: Новости N

Чиновника звинувачують за ч.5 ст.191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах) та за ч.1 ст.366 (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Служба безпеки України підозрює чиновника у привласненні понад 4 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що наразі "Миколаївоблтеплоенерго" - одне з двох підприємств, яке забезпечує теплом півмільйонний Миколаїв, - перебуває в дуже складному фінансовому становищі. Там  великі борги по зарплаті, за газ тощо. Рахунки підприємства арештовані. Працівники погрожують припинити подачу тепла, якщо їм не ліквідують борги із зарплати.