Вода для окупованої Луганщини: механізм узгодили, але ОРЛО блокує

Представники ОРДЛО протягом двох місяців блокують підписання документів щодо постачання води жителям окупованих територій Луганської області.

Про це повідомила прес-секретар Кучми Дар'я Оліфер на своїй сторінці в Facebook

"Критичним є подальше блокування домовленостей, досягнутих у рамках Тристоронньої контактної групи щодо впровадження механізму плати за воду. Такий механізм потрібний для подальших безперебійних поставок води жителям усієї Луганської області. Незважаючи на досягнуті угоди і створення відповідного механізму, ОРЛО протягом двох місяців не направляє свого представника для підписання відповідних документів щодо забезпечення поставок води", - написала Оліфер.

Як повідомляв Укрінформ, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко написала, що на зустрічі в Мінську наголошували, що РФ, яка несе відповідальність за окуповані території, має сплатити борги за поставлену воду і електроенергію.

Як повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, українська сторона робить усе можливе для постачання питної води своїм громадянам на окуповані території. Проте "влада" з того боку постійно бере з людей гроші за воду і не здійснює з Україною жодних розрахунків, тому борги зростають, а "влада" перестала виходити на контакт з українською стороною.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з несплатою окремими районами Луганської області(ОРЛО) за поставлену воду понад півмільйона жителів регіону, переважна більшість яких мешкають на непідконтрольній Україні території, можуть залишитися без водопостачання.