Кістіон запевнив: Проблеми з субсидіями в Овідіополі вирішать найближчим часом

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон відвідав у четвер місто Овідіополь Одеської області, де ознайомився зі станом організації виплати субсидій і соціальних виплат населенню району.

Кістіон також обговорив ситуацію з виплатами субсидій за комунальні послуги з представниками райдержадміністрації та депутатами райради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Овідіопольському районі склалась неприпустима ситуація з виплатою соціальних виплат і наданням субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату за комунальні послуги. Близько тисячі родин не отримали грошову допомогу ще за травень, а керівництво району пояснює це тим, що довгий час не було керівника служби з соціальної роботи. Та й зараз призначенням субсидій займаються лише два держслужбовці. Миритися з цим не можна. Хочу запевнити: проблеми з субсидіями і соцвиплатами будуть найближчим часом вирішені", - зазначив Кістіон.

Зараз Одещина перейшла під особливий контроль Кабінету міністрів, увагу буде приділено поліпшенню соціальної роботі з населенням, додав віце-прем'єр.

У свою чергу, виконувачка обов'язків голови Одеської облдержадміністрації Соломія Бобровська зауважила, що "голови райдержадміністрацій - члени команди Міхеїла Саакашвілі будуть працювати, доки не буде призначено нових керівників РДА. Завдяки цьому вдасться уникнути проблем з підписанням документів для оформлення субсидій і соціальних виплат".

Варто зазначити, що зусиллями депутатської більшості Овідіопольської райради керівнику РДА Ігорю Литвинюку, що був членом команди Саакашвілі, ще 3 лютого було висловлено недовіру, але його наступника Ігоря Ільченка досі офіційно не затверджено. Внаслідок цього відсутня злагоджена робота чиновників РДА та депутатів райради.